Навчальний посібник. – 200 с.
ІSBN 966-8340-35-3
Висвітлено питання теорії процесів і робочих органів машин та обладнання для механізації тваринництва. Приведені їх технологічні схеми та класифікація. Посібник розроблено згідно програми одноіменної дисципліни для студентів вищих навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації за спеціальністю 6.091902 “Механізація сільського господарства”.
Може бути корисним працівникам сільськогосподарського машинобудування, студентам освітньо-кваліфікаційних рівнів “спеціаліст” та “магістр” і аспірантам, що працюють у даному напрямі.
Гриф надано Міністерством освіти та науки України
Стислий зміст
1. Корми – класифікація, властивості, способи обробки
2. Механізація виробничих процесів використання стеблових кормів
3. Основи теорії подрібнення кормів
4. Теорія молоткової дробарки кормів
5. Машини для подрібнення стеблових кормів
6. Проектування різального апарата дискового типу
7. Машини для миття і подрібнення коренебульбоплодів
8. Машини для приготування кормових сумішей
9. Машини для роздавання кормів
10. Машини та обладнання для прибирання і утилізації гною
11. Машини та обладнання для доїння корів
12. Машини та обладнання для первинної обробки і переробки молока
13. Машини та обладнання для стрижки овець та первинної обробки вовни
14. Машини та обладнання для водопостачання і напування тварин
15. Машини та обладнання для забезпечення оптимального мікроклімату
16. Моделювання та оптимізація технологічних процесів і робочих органів машин