Метрологія, стандартизація, сертифікація і управління якістю

Опис

В. Г. Топольник, М. А. Котляр.

Навчальний посібник. –  212 с.

ISBN 978-966-20-25-03-0

Навчальний посібник розроблено у відповідності з програмою курсу. З урахуванням сучасного стану в цій галузі діяльності викладено основні відомості про фізичні величини та їх вимірювання, організаційну структуру та функції метрологічної служби України, цілі стандартизації, основні нормативні документи, що використовуються в системі стандартизації України, система сертифікація продукції УкрСЕПРО, порядок проведення робіт з сертифікації продукції, в тому числі іноземного виробництва,  атестації виробництва. Проаналізовано розвиток систем управління якістю продукції і діяльності фірм і підприємств в Україні і за кордоном та сучасні тенденції в управлінні якістю. Наведено контрольні питання та тести  для перевірки рівня засвоювання програмного матеріалу. Навчальний матеріал викладено з урахуванням особливостей майбутньої виробничої діяльності фахівців у сфері ресторанного господарства, харчових і переробних виробництв.
Навчальний посібник рекомендується для студентів, що навчаються за напрямом підготовки «Харчова технологія та інженерія» спеціальності «Технологія харчування».

Стислий зміст
МОДУЛЬ 1. МЕТРОЛОГІЯ
Розділ 1. СУТНІСТЬ І ЗМІСТ МЕТРОЛОГІЇ
Розділ 2.  ЗАСОБИ ВИМІРЮВАНЬ
Розділ 3. МЕТРОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
МОДУЛЬ 2. СТАНДАРТИЗАЦІЯ
Розділ 4. СУТНІСТЬ І ЗМІСТ СТАНДАРТИЗАЦІЇ
Розділ 5. ОРГАНИ СТАНДАРТИЗАЦІЇ В УКРАЇНІ
Розділ 6 МІЖНАРОДНА І ЄВРОПЕЙСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНИ В ОБЛАСТІ СТАНДАРТИЗАЦІЇ
МОДУЛЬ  3. СЕРТИФІКАЦІЯ
Розділ 7. СУТНІСТЬ І ЗМІСТ СЕРТИФІКАЦІЇ
Розділ 8. АТЕСТАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА
Розділ 9. ПОРЯДОК СЕРТИФІКАЦІЇ  ПРОДУКЦІЇ (ПРОЦЕСІВ, ПОСЛУГ)
МОДУЛЬ 4. УПРАВЛІННЯ  ЯКІСТЮ
Розділ 10. ЯКІСТЬ ЯК ОБ’ЄКТ УПРАВЛІННЯ
Розділ  11. РОЗВИТОК СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ (СУЯ)

Всі результати пошуку